Kaip sportas veikia mūsų sąmonę

Kažkam įprasta mityba yra bet koks pasitaikęs skaniau atrodantis ir už prieinamą kainą gaunamas maistas, saldumynai, čipsai, ledai. Kažkam įprasta, kai valgoma virta vištiena su žaliomis daržovėmis, kai vartojami papildai sportui ir sau visai neleidžiama angliavandenių. Pagal savo gyvenimo būdą žmonės renkasi mitybą ir savo judrumą. Tačiau judrumas kaip ir maistas – gali būti instinktų, arba gali būti proto sprendimas. Protas sako: reikia sveikai maitintis, reikia daugiau judėti, reikia sportuoti. Tačiau tinginio instinktas nuožmiai stengiasi išlikti lovoje nepajudinamas ir tiesiog nieko gero nenuveikti. Nesportuojantieji pavydi tiems, kas turi gražius kūnus ir sportą, tačiau patys gali tai turėti. Kas vyksta su žmogaus siela, sąmone, kai žmogus pasiryžta būti sportiškas ir sportuoja?

Valios ugdymas

Papildai sportuiPirmiausia atsiranda nuolatinis valios stiprinimas. Valia yra kaip tam tikras raumuo: pradžioje jis silpnas, vėliau sustiprėja. Tad tie, kas pradeda sportuoti, iš pradžių būna mažiau ištvermingi, rečiau atsilaiko pagundoms. O tie, kas įsivažiuoja, įgyja daugiau atsparumo pagundoms maistui, tingėjimui. Jų dienoje tampa natūralus dalykas sveika proteinų mityba, papildai sportui, teisingi pasirinkimai dėl maisto ir pan.

Pasitikėjimas savimi

Skaityti toliau

Fitneso sportininko istorija

Geležinė valia, užsispyrimas, motyvacija, kasdienės treniruotės, rezultatų gerėjimas, tinkama mityba, papildai sportui – visa tai Tomui yra pažįstama. Tai jo gyvenimo kelias. Jis ne vienintelis žmogus, kuris fitneso sportininku tapo patyręs didžiausią transformaciją – virtęs atletišku žmogumi iš prieš tai buvusio nesportuojančio, antsvorio turinčio, blogai besimaitinančio vyrioko. Bet apie viską nuo pradžių.

Anksčiau buvo apkūnus

Papildai sportuiTomas nuo mokyklos laikų buvo tas berniukas, kuris netilpdavo į jokius standartus. Vos tilpdavo suole. Vos pavykdavo rasti jo dydžio drabužių. Iš klasės stambiausias. Jam pasisekė, ir jis augo bei mokėsi tokioje mokykloje, kuri negarsėjo patyčiomis ar žiauriu elgesiu. Tad nors savo išvaizdos ir nemėgo, nebuvo labai sužalotas psichologiškai. Visgi lyg ir būtų norėjęs būti toks pats sportiškas ir gražus kaip kiti vaikai, tačiau šeimoje buvo formuojami tokie mitybos ir nejudrumo įpročiai, kad šis siekis būtų buvęs neįgyvendinamas jo paties.

Numetė svorio ir ėmė sportuoti

Skaityti toliau

Kaip atpažinti, kad jūsų automobilis sekamas

Sekame automobiliusKartai automobilio sekimas yra geras būdas surasti nusikaltėlius, tačiau žmogus gali pastebėti, kad yra sekamas ir kitais atvejais – kai jam pačiam gresia pavojus. Žinoma, pavojai šiaip sau negresia, ir pirmiausia tam yra kažkokia priežastis – ar labai prabangi mašina arba gyvenimo būdas, ar nesumokėtos skolos, ar kiti dalykai. Visgi kaip atpažinti, kad jūsų automobilis yra sekamas?

Ieškoti prietaisų pačiame automobilyje

Pirmiausia reikėtų su blakių detektoriumi pereiti visą mašiną ir savo asmeninius daiktus. Bus aptikti tiek diktofonai – blakės, tiek tokie prietaisai kaip GPS įrenginiai, galbūt net kažkokios slaptos kameros. Aišku, tam tikrų prietaisų negalės aptikti blakių detektorius, bet su dauguma visgi susitvarkys. Tad tikrai verta savo įtarimus patvirtinti arba išsklaidyti tiesiog atlikus tokį paprastą patikrinimą.

Prevencija – niekada nepalikti automobilio ne privačioje teritorijoje

Prieš tai reikėtų tiesiog turėti prevencinius žingsnius. Tam, kad kažkas sektų automobilį su GPS aparatūra, pirmiausia turi į jį patekti ir pritvirtinti prietaisą. Arba nebūtinai viduje, gal išorėje gali būti. Bet kuriuo atveju, jeigu visada paliksite automobilį filmuojamose vietose, tada galėsite matyti kas ir kada prie jo priėjo ir kur galėjo ką pritvritinti. Tad visada automobilį palikite tik stebimose vietose, o dar geriau – tik privačioje savo teritorijoje.

Požymis: keisti garsai, kalbant telefonu, per radiją

Skaityti toliau