Kaip stilingai sutvarkyti namų grindis

LinoleumasNorite stilingų grindų? Linoleumas Dubingiuose – tai tik vienas iš būdų, kaip tokias grindis gauti. Interjero salonuose galima rasti ir kitokių sprendimų, tad neskubėkite rinktis to, ką pamatėte kažkur pas kaimynus ar buvote suplanavę prieš 15 metų, bet taip ir nepadarę… Yra tikrai įvairių būdų, ką daryti su namų grindimis, norint joms suteikti grožio.

Linoleumas – pigus ir galimybes atveriantis pasirinkimas

Taigi, norėdami turėti gražias grindis, nebūtinai turite leisti pinigus brangiausiems dalykams. Juk iš tiesų gali būti ir viskas daug pigiau bei paprasčiau. Tarkime, turite seną namą su baisiomis grindimis ir galvojate, ką daryti. Galite lupti senas grindis, daryti naujas, mokėti daug už visas medžiagas. Tačiau visada galite ir tiesiog čiupti pigiausią variantą: iškloti OSB plokštėmis, o tuomet jau ramiai rinktis patikusį linoleumą. Tai gali būti iš tiesų pigus ir geras sprendimas. Ypač tinka namams, kuriuose būnate rečiau, galbūt tik vasarojate ar atvažiuojate savaitgaliais. Tereikia pakloti linoleumą ir viskas išsisprendžia. Jis gali būti norimos spalvos, raštų, imituoti plyteles, parketą, medį, ar ką tik panorėsite.

Medinis parketas

Skaityti toliau

Spalvos jūsų logotipui

Kiekvienu atveju logotipu kurimas turi būti gerai apgalvotas dalykas. Vienas iš kompozicijos ir raiškos aspektų, kuris svarbus logotipui – tai spalvos. Logotipas yra aiškus ir grafiškai nesudėtingas piešinys, todėl paprastai jame nėra naudojama tapybiška spalvų kaita. Čia pasirenkama viena ar kelios spalvos ir jomis išreiškiama pagrindinė žinutė. Ką reikėtų žinoti apie spalvas, renkantis logotipų spalvyną?

Spalvų derinimas

Klasikinis logotipo kūrimas – tai vienos spalvos naudojimas arba dviejų. Viena spalva naudinga tuo, kad tuomet galima lengvai logotipą padaryti ir nespalvotu, jeigu tokio prireiktų – viską tiesiog pateikiant juoda spalva. Taip pat spalvų derinimas gali būti daromas prie juodos derinant vieną spalvą. Arba, trečias kelias – priešingų spalvų, esančių priešingoje skalėje, derinimas.

Ryškios ar nugesintos

LogotipaiRenkantis spalvas logotipui, turėsite galvoti, ar jų reikia ryškių, ar prigesintų. Ir štai būtent prigesintos spalvos gali būti tai, kas bus iš tikrųjų gražu. Tačiau, jeigu renkatės neryškias pustoniais einančias spalvas logotipui, turite žinoti, kodėl tai darote. Galbūt būtent neryškios prislopintos spalvos yra tai, kas gali jums puikiai tikti norint išreikšti tam tikrą specifinę idėją. Tačiau apskritai kuriant logotipą visada jį geriau daryti aiškų, ryškų ir konkretų.

Kiekvienos spalvos analizė

Skaityti toliau