Kas lėmė paskolų internetu populiarumą?

Credit24Ar būtų šiais laikais paskolos internetu tokios populiarios, jeigu neturėtume tokių gerų reklamos galimybių? O kokios jos būtų tuomet, jeigu žmonės tiesiog gyventų labai gerai? Lietuvoje paskolos internetu yra labai populiarios, o kas gali pasakyti, kodėl jos tokios yra?

Šalies nestabili situacija ir skurdas

Galima pastebėti, kad paskolos internetu itin išpopuliarėjo tuo laiku, kada mūsų šalyje buvo sunkesnė situacija. 2008 – ųjų krizė smogė visiems sektoriams ir žmonėms neliko pinigų. Kai kam net nepavyko padoriai bankrutuoti, kad susimokėtų bent darbuotojams už darbą. Nestabili situacija ir skurdas yra tos sąlygos, kurios priverčia žmones griebtis šiaudo ir iš pradžių tai gali būti paskola, jeigu ji padeda atsitiesti. Lietuvoje tai buvo geras ženklas, padėjęs daugybei žmonių.

Pradžioje skolinama būdavo lengviau

Aišku, skolinimo istorijoje yra ir tamsiųjų pusių. Pavyzdžiui, dabar jau yra labai daug taikoma taisyklių ir reglamentų, kurios mums leidžia skolintis lengviau ar sunkiau. Tai įvairūs apribojimai, kuriais siekiama apsaugoti pirmiausia patį žmogų. Kad neprasiskolintų žmogus, gal ne visai suprantantis, ką daro, kuris paskui negrąžins paskolos, bet antstoliai atims jo namus. Siekiant apsaugoti žmones, yra labai daug reikalavimų. Privaloma turėti oficialias pajamas, kad galėtum gauti paskolą, bedarbiams kreditai nėra suteikiami. Tačiau pradžioje paskalų istorijos, daugiau kaip prieš 10 metų, kreditą galėjo gauti kone kiekvienas: dar niekada nedirbęs 18 – metis, tėvų kišenėje gyvenantis studentas ar šiaip bedarbis. Taigi, tai nebuvo labai gerai žmonėms, nes prisiskolino ir tie, kam paskolos internetu vėliau tapo prakeiksmu, jie nesugebėjo jų grąžinti. Nuo to nukentėjo ir skolintojai: nors turtą vienokiu ar kitokiu būdu jie atgaudavo, tačiau kentėtų jų pačių vardas. Iš čia ir pasakymai, kad paskola yra kaip kilpa ant kaklo. O juk viskas yra dabar kitaip, kai paskolos žmonėms, kurie negali jų grąžinti, tiesiog nėra suteikiamos. Tačiau tikriausiai skolintojams dar daug metų teks dirbti, kol pakeis tą iš praeities atslenkantį šešėlį.

Daug paprasčiau pasiskolinti negu kitur

Skaityti toliau

Tai, ko neskalbiate mašinoje, bet galėtumėte

Kai kurių dalykų skalbimo mašinoje neskalbiame, nes galvojame, kad jeigu tą padarytume, išsyk grėstų skalbimo mašinų remontas. Tačiau veikiausiai tai nebūtų tiesa, kadangi yra nemažai dalykų, kuriuos tikrai vertėtų skalbti skalbimo mašinoje, ir niekas nuo to nenukentėtų.

Šluotos ir šluotelės

Nauja skalbimo mašinaVisi namuose turime įvairių šluotų, šluotelių ir šepečių. Vos nusipirkus juos, jie būna švarūs ir labai gražūs. Tačiau vėliau pasidaro purvini, bjaurūs ir tokie lieka amžiams. Ar kada pagalvojote, kad galima tas šluotas išskalbti skalbimo mašinoje? Staiga iš vienodų pilkų šerių išnirs vėl spalvos, paaiškės, kad jos gali būti švarios. Tai nepaprastai geras sumanymas. Mažiausios šluotelės į skalbimo mašiną tilps lengvai, o didesnių galbūt nusiims šluotos formos antgalis, ir bus jį galima ten įdėti. Tai puikus sumanymas pedantiškiems ir bakterijų vengiantiems žmonėms. Namai staiga pasidarys švarūs ir gražūs, o jums dėl to beveik nereikės nieko daryti.

Žaislai

Skaityti toliau