Įranga, naudojama produktų ženklinimui

Ko gali prireikti, jeigu norite tinkamai supakuoti ir paženklinti produktus? Jeigu tai darote pramonėje, tada pravers profesionali ženklinimo įranga. Jeigu tai darote savarankiškai, namuose, tada pakaks to, kad pasinaudosite kažkokiais nedideliais ir įprastai kanceliarijos sprendimais. Štai keletas patarimų apie daiktus, kurių gali reikėti.

Kasdieninė kanceliarija

Ko reikia tada, kai norite padaryti kažką „rankų darbo“ ir paženklinti tiesiog nedideliais lengvais ženklais? Gal nenorite, kad būtų nė du vienodi įpakavimai, gal norėtumėte, kad viskas būtų skirtinga, ir tai jums atrodo visiškai normalu? Gal kuriate originalią dovaną draugui, ir norite, kad viskas atrodytų, kaip iš jūsų neegzistuojančios įmonės, kuri neva kuria ir pakuoja tokius daiktus? Visaip gali būti. Tačiau, jeigu norite tiesiog paprasto kasdienio įpakavimo, jums teks pasirausti po savo vaikų – pradinukų kišenes ir kuprines. Galite ten rasti kartais visko, ko tik gali prireikti. Paprasta – susidarykite sąrašą daiktų, kokių jums gali prireikti, o vėliau bandykite juos susimedžioti pasiskolinant kažką iš vaikų, ir kažką tiesiog iškart įsigyjant iš įvairių parduotuvių.

Skaityti toliau

Elektros genertoriai tai elektros šaltinis

Generatorius yra skirtas tam, kad būtų elektros maitinimas elektros vartotojams, kurie yra elektros įrangos sistemoje ir taip pat gali būti pakraunamas automobilio variklio akumuliatorius. Elektros generatoriai turi turėti tokius pradinius parametrus, kad bet kuriuo režimu neišsikrautu automobilio akumuliatorius. Be to, generatoriaus įtampa turi išlikti stabili, kai yra veikiamas tam tikras krūvis. Paskutinis reikalavimas yra keliamas todėl, kad akumuliatoriaus baterija yra pakankamai jautri. Generatorius tai yra pakankamai patikimas prietaisas, kuris gali ištverti padidėjusias variklio vibracijas, aukštą temperatūrą po kapotu, taip pat drėgmės poveikį, nešvarumus ir kitus faktorius. Elektros generatoriaus veiklos principas yra visada vienodas, nepriklausomai nuo to kur jie yra gaminami. Generatoriai gali būti rankiniai arba gali turėti automatinį paleidimą. Buitiniam naudojimui yra labai efektyvūs prietaisai su automatiniu paleidimu. Tokie prietaisai funkcionuoja kuro pagalba ir nuolat patalpą aprūpina elektros energija. Pastaruoju metu elektros generatoriai kur kas dažniau naudojami užmiesčio namuose ir soduose. Taip yra ne tik todėl, kad tai yra labai ekonomiški ir efektyvūs prietaisai, tačiau ir todėl, kad jie gali būti naudojamai labai plačiai. Užmiesčio sklype šis prietaisas gali suteikti elektros energiją be tik gyvenamosiose patalpose, tačiau taip pat ir pavėsinėse, lauke ir net šiltnamyje.

Skaityti toliau

Kreditai internetu – ir ką gi pirksime šiandieną?

Laisvų ir lengvų pinigų manija, be jokių abejonių, yra apsėdusi daugelį – tiesa, galbūt ir ne itin teisingai išsireiškiame, tačiau turime omenyje tai, kad iš tiesų kiekvienas žmogus ganėtinai greitai tokiomis sąlygomis galėtų susivilioti. Iš esmės, žmonių įnoriai, jeigu būtų galima taip pasakyti, pastaruoju metu yra dirginami – nuo to laiko, kai atsirado kreditai internetu, bei panašūs pasiūlymai, akivaizdu, kad žmonės skolinasi it baimės apimti.

Vis dėlto, tik nepagalvokite, kad šiose situacijose įžvelgiame, ką nors blogo, ar juo labiau neįprasto. Iš esmės, tokie padariniai buvo ganėtinai tikėtini, mat kreditai internetu, ir kaip pasiūlymas daugumą asmenų tiesiog nustebino puikiomis bei patraukliomis sąlygomis, kurių galėtų pavydėti pakankamai nemažas kiekis esamų konkurentų. Taigi, šiandieną paskolos internetu ir bus pagrindinė mūsų straipsnio tema – sieksime paaiškinti, ar iš tiesų, kaip ir yra sakoma, pasiūlymas gali būti suteikiamas per tokį trumpą laiko tarpą, ar tiesa, kad vis daugiau ir daugiau piliečių skolinasi mūsų šalyje? Manome, kad šiandienos straipsnis bus įdomus ne vien tik potencialiems pirkėjams, tačiau taip pat ir tiems, kurie mėgsta išsamią rašliavą.

Skaityti toliau

Kaip sekasi grybautojams

Kai privatūs asmenys perka mišką, jis tampa nebe valstybės. Įdomu, ar Dzūkijos grybautojams juntami tokie pokyčiai, ar jie pastebi, kaip mažėja grybaujamo ploto dydis? Ir šiaip – kaip šiais metais grybai auga, ar daug galima pririnkti.

Sako, kad miško užtenka visiems

Patyręs grybautojas Jurgis sako, kad nors kažkas kartais pamažu ir perka mišką, bet tą pajausti dažniausiai būna sunku. Ne taip ir radikaliai sumažėja to miško plotai, ir jo užtenka visiems. „Net nežinau, kas ir kiek turėtų to miško nupirkti, kad mes nebeturėtume, kur grybauti. Jau ne vienas čia pirko, bet kažkaip vietos tikrai pakanka. Apskritai, kai grybauji, tai žinai, kad ne nuo to viskas priklauso, ar miškas didelis. Tiesiog reikia tam tikro klimato, gero lietaus, šiltos saulės, ir gali pririnkti labai daug. Netgi būna taip, kad diena jau baigiasi, o tu vis dar renki, ir jau labai daug pririnkai, o laiko nebėra. Žodžiu, kol kas tokios problemos nėra dėl perkamo miško. Man labiau nepatinka, kad žmonės perka plotus prie ežerų, upių, o paskui ten užsitvenkia sau tvoras ir padaro taip, kad neva ežeras yra jų. Įstatyme yra aiškiai parašyta, kad ežeras yra bendra nuosavybė, ir 5 metrai iki kranto negali būti jokių tvorų, tai yra vieta, skirta visiems, norintiems poilsiauti ir ten smagiai praleisti laiką. Tai nesuprantu, kodėl kiekvieną kartą, kai ateini išsimaudyti, arba būna uždėta tvora, arba ant vienintelio liepto, kur galėtų visi maudytis, jau 8 valandas stovi žvejys ir nieko nepagauna“ – sako Jurgis.

Geriau perka, negu kažkas jį žaloja

Skaityti toliau

Laidojimo papročiai senovės Lietuvoje

Kas galėtų pagalvoti, kad dabar mums taip įprastai atrodantys kapinėse esantys antkapiai kažkada būtų buvę nesuvokiamas dalykas. Juk laidojimo papročiai turi gilias tradicijas, ir bėgant metams šios labai keitėsi. O kaip buvo laidojami žmonės mūsų šalyje, kaip tą darė protėviai?

Seniausia kapavietė

Laikoma, kad pati seniausia kapavietė yra rasta Donkalnio saloje, Biržulio ežere. Čia į salą būdavo atgabenami numirėliai. Nėra aišku, kaip atrodydavo jų antkapiai, nes pastarieji per tūkstančius metų suiro, pasikeitė ir tapo tiesiog mišku, užaugo medžiais ir žolėmis. Archeologai džiaugiasi, kad jiems pavyko atkasti tuos lobius – seniausių Lietuvos teritorijoje rastų žmonių liekanų. Įdomu ne tik, kaip atrodė tuometinio žmogaus skeletas (o jis panašus kaip ir visoje Europoje, Azijoje), bet ir, kaip, su kokiais papročiais žmonės būdavo laidojami.

Panašu, kad pomirtinis gyvenimas jau tada audrindavo žmonių vaizduotę, numiręs žmogus atrodė nejudrus tarsi miegantis, ir savas ir svetimas tuo pačiu metu. Todėl tekdavo imtis priemonių, kad numirėlis tikrai toks ir liktų, nejudrus, nebegalintis grįžti, pakenkti ir kažkaip trikdyti įprasto gyvenimo. Dėl to laidojimas vykdavo ežere esančioje saloje, kur paprastai žmonės nesilankydavo, o tam, kad ten nuplauktum, buvo reikalinga turėti valtį, plaustą, luotą. Taigi, tikima, kad numirėliai, jeigu netyčia prisikeltų, tikrai nebegalėtų grįžti. Taip pat jiems būdavo laužomi sąnariai – randama daug skeletų su po mirties sulaužytais keliais. Dar į akių, burnos, ausų ertmes prikišama gyvūnų nagų ir dantų, taip tarsi užsandarinant ertmes, idant numirėlis tikrai nebegalėtų nieko matyti, jausti, ir jeigu prabustų, tai jau verčiau užmigtų ir nebeprisikeltų. Dar Lietuvos teritorijoje randama ir tokių skeletų liekanų, kuriems ant akių uždėti gintariniai diskai, tuo pačiu tikslu – kad prabudęs numirėlis negalėtų nieko matyti.

Sovijaus mitas

Skaityti toliau