Kur ir kokią striukę pirkti pavasariui?

Daugelis moterų neįsivaizduoja savo pavasarinio garderobo be pavasarinės striukės. Tai yra vienas iš praktiškiausių ir universaliausių rūbų, kuris dėvimas atšilus orams. Ką reikia žinoti apie šias striukes ir, kur jas geriausia pirkti?

Striukės pavasariuiPavasaris visuomet permainingas. Jis pasižymi tuo, jog rytais ir vakarais būna šalta, kai tuo tarpu dienomis būna šilta. Tiesa, dažnai būna lietus ir vėjas, todėl renkantis tinkamą striukę reikia atidžiai pasirinkti audinį, iš kurio ji pasiūta. Vėsiems pavasario orams reikia rinktis plono pašiltinimo sluoksnio striukę. Tokiems orams, kai yra šilta, tačiau lyja lietus ar pučia stiprus vėjas, galima rinktis striukę be pašiltinimo arba su labai plonu sluoksniu pašiltinimo, o išorinis audinys turi būti neperšlampamas ir neperpučiamas. Visuomet geriau pirkti brangesnę striukę, nei pigią, tačiau pasiūtą iš prastos medžiagos. Be to, ne mažiau svarbus ir pasiuvimas. Reikia, kad striukė būtų kokybiškai pasiūta.

Skaityti toliau

Kaip rinktis baldus svetainei?

KampaiSvetainė yra labai svarbi kiekvienų namų vieta, todėl renkantis baldus reikia žinoti į ką atkreipti dėmesį, kad minkstas kampas ar sofa bei kiti baldai būtų patogūs naudojimui. Šiuo metu gamintojai gamina įvairius baldus naudojant skirtingas medžiagas ir technologijas, todėl pasirinkimo galimybės išsiplečia. Kaip teisingai rinktis baldus savo svetainei?

Baldų dydis turi būti apgalvojamas pirmiausiai. Priklausomai nuo svetainės dydžio reikia atitinkamai parinkti baldus. Kuo erdvesnė patalpa, tuo didesnių dydžių baldai galimi. Vis dėl to, vis dažniau namuose svetainė užima mažą erdvę, todėl itin atidžiai reikia rinktis baldų dydį. Kuo mažiau vietos, tuo mažesnių išmatavimų turi būti baldai. Beje, su baldų dydžiu tiesiogiai yra susijęs ir baldų skaičius. Kuo mažesnė erdvė, tuo mažiau baldų turi būti. Norint jaukios ir patogios svetainės reikia gerai pagalvoti, kokių baldų labiausiai reikia, o be kurių galima ir apsieiti. Reikėtų rinktis tik pačius būtiniausius, pavyzdžiui, sofa ar kampas, lentyna ir kelios spintelės su staliuku. Nereikia mažoje svetainėje fotelių, krėslų, dviejų sofų, suolelių, spintų ar indaujų. Jei norima daug baldų, tai reikia ir atitinkamo dydžio svetainės.

Skaityti toliau