Kiek sveria kokie daiktai

Jeigu nueitumėte į parduotuvę http://www.svarstykles.com/ , tai pamatysite, kad svarstyklių yra labai įvairių. Kam to reikia, galbūt galvosite. O iš tiesų atsakymas paprastas – jeigu tiek daug jų yra, vadinasi ir reikia. Juk vienus objektus ar daiktus, gyvūnus sverti tenka su didelėmis, mechaninėmis ir ne tokiomis tiksliomis svarstyklėmis, kitur gi reikia ypatingo tikslumo. Dėl to taip ir nutinka, kad reikia skirtingų svarstyklių. Pagalvokime, kas kiek sveria.

Maistas

Kasdien kažką valgant, žmonės savo maisto paprastai nesveria. Nebent turi kažkokių specifinių mitybos poreikių. Tarkime, sergant cukriniu diabetu ar kokiu nors kitu su maisto įsisavinimo sutrikimu susijusiu dalyku, gali tekti labai akylai sekti, ką valgai, kiek valgai. Taip pat žmonės, kurie sportuoja, prieš varžybas augindami raumenis laikosi baltymų dietos. Žmonės, kurie apskritai lieknėja, taip pat dėl tam tikrų dietų ir maisto ribojimo gali sverti maistą. Bet paprastai mes jo nesveriame. O jei svertume, tai kiek mes suvalgytume? Lėkštė sriubos turbūt svertų kokius 300 – 500 gramų. Porcija kepsnio su bulvėmis ir salotomis galėtų sverti 400 – 800 gramų. Porcija košės gal svertų 300 gramų, o apskritai viskas labai priklausytų ir nuo to, iš kokių lėkščių mes kaip ką svertume. Nes kai kurios būtų labai storo molio ar keramikos ir svertų daugiau, kitos būtų plonos ir lengvos. Tad indus tektų sverti atskirai.

Žmonės

Skaityti toliau

Verslo valdymo sistemos – įrankiai, kuriais pasimėgavę kartą, nebegalėsite sustoti!

Visiems yra puikiai žinoma, kad verslininko statusas šiuolaikinėje visuomenėje yra itin vertinamas – ypač tuo atveju, jeigu jis yra atskaitingas ne vien tik darbuotojams, tačiau taip pat ir aplinkiniams žmonėms, jeigu esą neišsikeliantis bei gerbiantis kitus. Būtent tokių savybių žmonės kitiems yra niekas kitas, kaip tik idealiausi pavyzdžiai, kurie ne vien tik skatina piliečius imtis asmeninių verslų, tačiau be viso to ir siekti asmeniniame gyvenime teigiamų permainų, kurios pastūmėtų arčiau svajonių. Be viso to, visiems yra puikiai žinoma, kad daugelis verslininkų gyvena tikrai puikius gyvenimus, gali leisti sau tikrai daug – kas gi nenorėtų atsikratyti įvairiausių nemalonumų ir tiesiog pasimėgauti tuo, ką pasaulis, o taip pat ir sunkus darbas, suteikia?

Kad ir kaip ten bebūtų, už sėkmingo verslo durų dažniausiai slypi ir papildoma informacija, kuri ne visuomet yra viešinama, tačiau atlieka įstabų indelį. Kitais žodžiais teigiant, kad ir paprasčiausieji įrankiai, kaip tarkime verslo valdymo sistemos, šiuo atveju galėtų tapti puikiausiu pavyzdžiu, įrodančiu, kad tikrai taip esą. Teigiant kitais žodžiais, norime pastebėti, kad verslininko statusas tai ne vien tik gebėjimas uždirbti iš to, ko kiti padaryti galimai negali – tai taip pat esą gudrumas, budrumas ir nuolatinė motyvacija siekti, tobulėti, taikyti našesnius įrankius versle ir tokiu būdu didinti pajamas. Būtent verslo įrankių sistemos ir leidžia pasiekti tuos padarinius, o tik bendrasis žmogaus išsilavinimas nulems, ar tokio tipo verslininkas jiems esą imlus ir norintis taikyti atitinkamas permainas.

Skaityti toliau